Terugblik, bijna thuis
Door: Pimschipper
Blijf op de hoogte en volg Pim
03 Maart 2009 | Thailand, Bangkok
Deze week heb ik nodig om afscheid te nemen van mijn vrienden en even terug te denken aan de tijd die ik heb meegemaakt hier.
Na een avontuurlijke/nieuwe periode moet je toch altijd even terugkijken en bedenken wat je nu hebt meegenomen uit zo'n reis. Op wat voor manier ben je veranderd en welke dingen heb je geleerd over de wereld en vooral jezelf.
De afgelopen maanden zijn echt een achtbaan van ervaringen geweest. Met zijn ups en downs, loopings en hier en daar een kurkentrekker. Een rit waar je op het begin met spanning en angst naar toegaat. En de eerste minuut even denkt, FUCK, waar ben ik mee bezig, waarom doe ik dit. Maar als je de eerste helling afgaat en gewoon met de flow meegaat heb je de rit van je leven. Je ziet de wereld op verschillende manieren: Snel, op de kop, van onder naar boven en van boven naar onder. Je ziet de wereld letterlijk eens op een andere manier, vanuit een ander perspectief. Als je eruit komt, ben je trots op jezelf dat je uiteindelijk toch JA hebt gezegd tegen iets nieuws. En kom je trots naar buiten gelopen.
Wat ik vooral heb geleerd hier is dat je vooral ZELF iets moet maken van je leven. Je moet zelf dingen ondernemen, mensen aanspreken, en vooral niet 'bang' of verlegen zijn. Als je je verlegenheid en 'nee' gevoel opzijzet, zul je zien dat je leven een stuk spannender en interessanter wordt. Elke keer in mijn leven, wanneer ik eigenlijk wilde afhaken, nee zeggen of kiezen voor het vertrouwde. En ik uiteindelijk toch JA heb gezegd tegen het nieuwe. Heb ik een ervaring gekregen die ik echt NOOIT had willen missen. Ik kan me nog goed herinneren dat ik niet naar het buitenland wilde. Gewoon lekker vertrouwd in Nederland blijven, makkelijk, veel bekenden, je familie. Maar ik ben ZO blij dat ik dit gedaan heb. Ik heb echt dingen meegemaakt waar veel mensen alleen van dromen. Ik adviseer dan ook iedereen de film yesman te kijken met jim carrey. Waarin hij overal ja op moet zeggen. Dit is een mooi voorbeeld hoe je je leven kan verrijken. Ik hoop dat dit gevoel nog een beetje blijft hangen als ik weer terugkom in de oude gewoonte die Kerkrade heet, en dat ik mijn JA mentaliteit zal voort blijven zetten.
Verder heb ik geleerd dat de wereld echt een interessante plek is. Ik heb zoveel mooie plekken gezien, zoveel lekker en speciaal voedsel geprobeerd. Zoveel soorten mensen ontmoet. Zoveel aparte dingen gedaan. Mijn volgende plan is dan ook om in de zomer Europa eens beter te gaan verkennen met mijn meisje. Het is grappig om te zien dat Europeanen altijd naar de tropen willen, en eigenlijk in Europa nog ZOVEEL niet gezien hebben. Andersom is het natuurlijk hetzelfde. Je wilt niet weten hoeveel thai hier de mooiste eilanden van de wereld nog nooit hebben bezocht!
Nou mijn geld is op voor internet, en ik zit al 3 uur hier achter de pc, terwijl ik eigenlijk van alles moet doen!
Tot snel mensen!
Ik kan niet wachten tot ik thuis ben!
03 Maart 2009 - 11:00
Gachi:
Dit is een erg 'diep' bericht :P Wel leuk om te lezen dat je er zo veel van hebt geleerd ;) Hihi :D
Zaterdag Klinge Hap? :P
(K) -
03 Maart 2009 - 12:52
Ard:
Wilde ik eigenlijk hier iets uit Yes man gaan citeren, doe je het zelf al! Tot volgende week en we moeten snel afspreken!
Gr Ard -
03 Maart 2009 - 18:23
Patricia:
erg mooi stukje geschreven, zelfs de oudere(waaronder ik) kunnen van jouw woorden nog wat leren. Dank je. -
03 Maart 2009 - 19:07
Oma Joke:
Lieve Pim,
Wat ben ik blij , dat jij weer vlug thuiskomt, moet je dan meteen weer werken?? Ik zag op mijn programma van jou, dat je nu oogheelkunde moet gaan doen, zal wel even aanpassen zijn, maar ons Pimmetje is flexibel en past zich altijd aan ,
Liefs en groetjes Jokes -
04 Maart 2009 - 10:45
Eef:
Nou pimmert, bijna thuis en inderdaad een 'diep' bericht, maar wel heel erg waar! Tot snel!
(K) -
04 Maart 2009 - 13:01
Germany:
hoi pim, waarschijnlijk de laatste keer. het was werkelijk alles spannend om te lezen. we wensen jouw een heel goeie terugreis en thuiskomst in ons kikkerlandje. groetjes en liefs trees en egbert