5m slang om nek, chips met bom, pattaya - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Pim Schipper - WaarBenJij.nu 5m slang om nek, chips met bom, pattaya - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Pim Schipper - WaarBenJij.nu

5m slang om nek, chips met bom, pattaya

Door: Pimschipper

Blijf op de hoogte en volg Pim

19 Januari 2009 | Thailand, Bangkok

Wederom een verhaaltje over mijn reiservaringen. De afgelopen week heb ik weer veel nieuwe dingen gezien, geproefd, geleerd, afgeleerd, ervaren. Ook heb ik wat angsten overwonnen en erbij gekregen ;)

Ik zal proberen bij het begin te beginnen.

Vorige week ben ik naar lumpini park gegaan. Dit is een groot park in Bangkok, volgens mij net zoiets als central park in New York. Heerlijk om even GEEN auto's te zien. Verder geleerd dat Thai echt RARE combi's hebben: een broodje softijs. Op zich niet verkeerd, maar het broodje voegt naar mijn mening niet zoveel toe.

1 Avond weer decadent gegeten en gratis gedronken in een zeer dure club. Hier speelde kennelijk een nationaal beroemde band.

Op vrijdag ben ik met mijn kamergenoot naar de Dusit zoo gegaan, op zoek naar mijn favoriete aap: de orang oetang. Deze hebben we gevonden! (zie foto's). Wat een lieve dieren zijn dat toch. Verder heb ik een witte tijger gezien, de meest lelijke schildpadden EN ik heb een 4m lange slang om de nek gehad. In het begin was ik bang en wilde ik echt geen slang om de nek. Toen we echter naar een dierenshow gingen kijken werd ik als Farang UITERAARD naar voren geroepen. En na het zien van YESMAN besloot ik dus maar gewoon te gaan (op de foto kan je echter zien dat ik de kop van de slang geen MOMENT uit het oog verloor, zelfs niet tijdens het maken van de foto). Verder heb ik een stinkdier en papegaai op de schoot gehad (minder eng haha).
Oh ja, ook iets dat grappig is, je kon een bootje huren en in het meer rondvaren. In datzelfde meer zwommen meterslange varanen. Ik meen mij van discovery te herinneren dat varanen ZOVEEL bacterien in de mond hebben dat een beet dodelijk kan zijn door een massale infectie. Veiligheidsnormen zijn hier duidelijk dus anders, maar dat ondervond ik ook al toen de electriciteit 3x uitviel tijdens een operatie.

Die avond zijn we naar mijn favoriete bar op ko san road gaan meezingen op westerse liedjes en een singha'tje gedronken. Mijn thaise kamergenoot vroeg of ik al een vriendin had en wat je dan met je vriendinnetje doet in Nederland. Toen ik hem uitlegde hoe het zit vond hij het geweldig. Het was voor hem een grote schok om te horen dat wij onze vriendinnetjes hier zoenen en dat we vaak geen maagd meer zijn voor het huwelijk. Hij vond dit allemaal geweldig en zou willen dat het in Thailand hetzelfde was. Wat duitsers ontmoet en hem wat namen van goede minimal dj's gegeven (super geil klasse alter). Ook zijn we even naar een club gegaan waar ze zelfs techno draaiden! (joepiee) Alleen jammer dat de dj dit afwisselde met mislukte duitse scooter muziek en het publiek nogal dubieus was.

Ook heb ik vrijdag een haircut gehad. Wassen, knippen, wassen voor 300 baht (6 euro) in een soort kinky kapper. Echt supergoedkoop dus!

Zaterdag werden we iets te laat wakker en zijn we naar Pattaya gegaan. Hier hebben we even op het strand gelegen en de avond zijn we op zoek gegaan naar Nederlandse delicatessen. Aom wilde graag Nederlands eten proeven, en ik vond het ook niet erg om een broodje kroket nog eens te proeven ;) Oh ja wat het thaise eten betreft, het is TOCH wel erg lekker, als je het goede gerecht kiest haha.Maar even terugkomend, we hadden dus een Nederlands cafeetje gevonden. Hier heb ik haar de beroemde en geweldige nederlandse keuken laten proeven. (frikadel speciaal, frietje oorlog en iets dat een kroket (blergh) moest voorstellen. De frikadel speciaal en friet oorlog waren een groot succes.

Die avond hebben we een hollandse jongen ontmoet. Eigenlijk wilde ik niet te laat gaan slapen aangezien we de dag erna vroeg op wilden staan. Aan de andere kant wilde ik nu ik eenmaal daar was toch eventjes rondlopen. De Nederlandse jongen wilde graag naar Walkin street, wat dus de go go bar straat van pattaya is. Een indruk: veel neonlichten, veel vrouwen, je afvragen of het nu een mannetje of een vrouwtje is wat je ziet, oude dikke lelijke mannen met mooie vrouwtjes, break dancende b-boys en wonder boven wonder GOEDE muziek! Persoonlijk wilde ik alleen even eroverheen lopen en gauw terug gaan naar het hotel. De Nederlandse jongen verzekerde mij echter dat het grappig zou zijn om een go go bar naar binnen te gaan. Aom (mijn VROUWELIJKE thaise vriendin) vond dit ook wel grappig en ze sleurden me dus mee naar binnen. Toen we binnen kwamen waren opeens ALLE ogen op ons gericht. Kennelijk waren wij de ENIGE mannen daar binnen. Ongemakkelijk een plekje gezocht en geprobeerd zo weinig mogelijk oogcontact te maken. Een biertje gedronken, en SNEL naar buiten gevlucht. Het is ergens best grappig om te zien, maar ook vrij onsmakelijk.

De dag erna zijn we gaan jet ski-en tijdens zonsondergang en ben ik naar ripleys believe it or not gegaan. Een soort museum met rariteiten. Erg leuk. Hier geleerd dat vlooien ECHT getraind kunnen worden om in een vlooiencircus te werken (wikipedia maar eens --> flea circus)

Oh ja, wat erg leuk is hier zijn de BOM chips. Het is een zakje chips met een redelijk pittige smaak. In dit zakje chips heb je een paar (stuk of 4) BOMBS. Dit zijn chips welke totaal propvol zitten met ZEER hete chili. Wanneer je een bomb eet hoest je als een malloot en moet je echt 10 min blussen met water. Een soort russisch roulette dus, maar dan met chilli en chips

Ik moet nu gauw weer naar de operatiekamer! Groetjes,
pim

• 19 Januari 2009 - 05:39

Jeannette:

Hoi Pim

Wat leuk om bepaalde foto's te zien en dan een vertrouwd beeld te krijgen.
    (lees rotzooi op kamer hihi)

Wederom een erg leuk verhaal met leuke foto's!
    Na al die verhalen zijn wij achterblijvers ook weer op de hoogte en dat vind ik toch wel heel erg fijn.

Groetjes en knuffel van je nog steeds bezorgde mama.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 19 Januari 2009 - 06:13

Pom Poei Man:

Hoi Pim,
    weer leuk te lezen wat je daar weer hebt meegemaakt, hier is alles ook ok,
    die kick-box"trap" voor die tempel -van je voorlaatste serie- is een erg mooie foto.
    je onbezorgde vader (als je maar voor je zelf zorgt, en uitkijkt zoals je nu doet :) )

• 19 Januari 2009 - 11:36

Jeroen & Kim:

Hahahah wat een leuk verhaaltje ! Vooral de veiligheidsnormen die je ondervonden had, whihi!

We gaan de foto's ook maar eens bekijken ! !

Groetjes van je broer en je lieve schoonzus

• 19 Januari 2009 - 11:47

Lydia:

even over die slang..Aan de telefoon was die 8m lang, in de titel van dit stukje 5m en in de tekst zelf 4m.. wat is het nou? hihi..

• 19 Januari 2009 - 16:10

Gachi:

Altijd leuk als ik zie dat je weer wat leuks heb geschreven waar ik jaloers van word :P Hihi
    Hmm lekker broodje softijs.. beetje gek haha :P en leuk zo'n slang!

(K)

• 19 Januari 2009 - 18:33

Ard:

Hoelang is die slang? 5 of 4 meter? Jou kennende is die 2 meter:P!

Moet zeggen is echt heftig vet daar!! Stees meer zin om ook zoiets te doen!!

ZIe je

Gr Ard

• 20 Januari 2009 - 09:09

Harm:

Hey lieve man!

Nog geen bekenden tegen gekomen daar?

Hou je haaks.

Groeten,

Twan

• 20 Januari 2009 - 20:43

Fleur:

Pimmetje!!
    Sorry voor de late reactie op al je berichtjes! Maar ik heb in tegenstelling tot jou niet echt de mogelijkheid om eventjes een middagje vrij te nemen als het me uitkomt :P Maar het klinkt allemaal echt zoo super gaaf!! Vergeleken met wat jij daar allemaal meemaakt stelt mijn Aruba ervaring vrij weinig voor.. Maar goed, het is daarom niet minder leuk hier!
    En in de voorweek oog gaan we uiteraard wel even bijpraten en eten en foto's kijken he!! Dan hebben we toch tijd genoeg! Oh trouwens, wat doe jij voor je verslag?

Heel veel plezier nog daar!!

xx Fleur

• 22 Januari 2009 - 19:23

Jeannette:

Hoi Pim

Gisteren is Marjolyn bevallen van een gezonde zoon. Hij heet Myrddin.

Ik wilde je dat even laten weten.

Groetjes en knuf, mama
    xxx

• 22 Januari 2009 - 20:25

Vivi:

Hey Pimmie!
    Thnx voor de party tip ;p
    T lijkt me echt ZZZOOOO cool daar!!! N wat n leuke verhalen en fotos!!! Leef je uit! ;)
    Veel Greetzzz! ook van Rodje