Handgranaten, paediatric ward, safari - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Pim Schipper - WaarBenJij.nu Handgranaten, paediatric ward, safari - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Pim Schipper - WaarBenJij.nu

Handgranaten, paediatric ward, safari

Door: Pim Schipper

Blijf op de hoogte en volg Pim

20 Januari 2010 | Zuid-Afrika, Pretoria

Dag lieve flierefluitertjes en ander gespuis.
Wederom een ietwat korter berichtje dan jullie gewend zijn van Bangkok. De reden: er zijn minder culturele verschillen, meer nederlandse studenten en ik heb geen internet!
Op het moment zijn er nog wat mensen bijgekomen die allemaal geneeskunde studeren. Er zitten veel Maastrichtenaren, maar ook 2 van de VU Amsterdam en een meisje uit Minessota en eentje uit Nieuw Zeeland. Dit maakt het geheel toch wat exotischer!
Eerst even over wat culturele verschillen en grappige dingen die ik hier heb gezien.
Ten eerste zijn ze hier zeer gelovig, overal liggen bijbels en je mag niet met god vloeken. Ten tweede houdt men hier van VLEESCH, veel VLEESCH! Ten derde zijn ze hier nogal bijgelovig. Een voorbeeld is dat je door oranje moet rijden en dan een toetergebaar moet maken, dat zou goed zijn voor je seksleven. (Lydia, ik ben flink aan het toeteren, dus maak je borst maar nat :-) ;-))
Nu nog even wat over activiteiten. We zijn donderdag uitgegaan met wat studenten van hier. Hier heb ik de 'handgrenade' leren kennen. Een rond glas met 2 shotjes erin (tequila en jaegermeister), in het glas zelf zit red bull. Je drinkt 1 shotje, waardoor de ander erin valt. Daarna drink je het glas. Dat tikt nogal aan, maar ik heb het christelijk gehouden. Het uitgaan is zoals in Nederland, alleen dansen mannen en vrouwen hier soms echt klassiek. Er is al vaker een jongen een meisje uit onze groep 'ten dans' komen vragen, zoals men vroeger deed. Verder zijn de mannen hier groot, breed en getattoeerd, net wat anders dan de gemiddelde studentenavond in Maastricht dus haha. Verder zijn we nog naar een film geweest, couples retreat met vince vaugh, heerlijke gefrustreerde vince vaughn humor.
En zaterdag op safari geweest in pilanesberg national park. Ik zat in de auto met Mark en Vivien (de 2 amsterdammers waarmee ik ook op road trip naar kaapstad ga). Ik heb echt ontzettend gelachen met hun, my kind of humour. En eindelijk mensen die ook new kids kunnen waarderen en dumpert filmpjes kijken haha!
Eerst had ik weinig met het idee van safari, je kan toch naar de dierentuin. Toch is dit anders, het zoeken naar dieren, ze zien in een natuurlijke omgeving, angst krijgen als een olifant voor je oversteekt (wetende dat hij je auto kan vermorzelen). Echt magisch, zeker als je lion king muziek op de achtergond hebt!
Je zou bijna vergeten dat ik nog in het ziekenhuis ben, maar dit gebeurt ook. We hebben elke dag bedside teaching waarbij 20 studenten om een kindje heen staan. Soms best zielig voor dat kind. Veel HIV, veel TBC, veel 'traditional medicine' oftewel kwakzalverij. Verkopen van hoop aan mensen die wanhopig zijn. Maargoed, in Nederland gebeurt dit ook nog vaak genoeg. Het ziekenhuis is vrij modern en dus niet zon cultuurshock als bangkok.
Groetjes en tot volgende keer ! doe nigel de groeten en zeg dat ik zijn geklop op de deuren mis!
Meisje, ik toeter vrolijk door bij elk stoplicht! hihi
Xje voor scott en dano

• 20 Januari 2010 - 13:40

Ga-Yi:

Huh, deze had je toch al geplaatst :O