Handgranaten, paediatric ward, safari
Door: Pim Schipper
Blijf op de hoogte en volg Pim
18 Januari 2010 | Zuid-Afrika, Pretoria
Wederom een ietwat korter berichtje dan jullie gewend zijn van Bangkok. De reden: er zijn minder culturele verschillen, meer nederlandse studenten en ik heb geen internet!
Op het moment zijn er nog wat mensen bijgekomen die allemaal geneeskunde studeren. Er zitten veel Maastrichtenaren, maar ook 2 van de VU Amsterdam en een meisje uit Minessota en eentje uit Nieuw Zeeland. Dit maakt het geheel toch wat exotischer!
Eerst even over wat culturele verschillen en grappige dingen die ik hier heb gezien.
Ten eerste zijn ze hier zeer gelovig, overal liggen bijbels en je mag niet met god vloeken. Ten tweede houdt men hier van VLEESCH, veel VLEESCH! Ten derde zijn ze hier nogal bijgelovig. Een voorbeeld is dat je door oranje moet rijden en dan een toetergebaar moet maken, dat zou goed zijn voor je seksleven. (Lydia, ik ben flink aan het toeteren, dus maak je borst maar nat :-) ;-))
Nu nog even wat over activiteiten. We zijn donderdag uitgegaan met wat studenten van hier. Hier heb ik de 'handgrenade' leren kennen. Een rond glas met 2 shotjes erin (tequila en jaegermeister), in het glas zelf zit red bull. Je drinkt 1 shotje, waardoor de ander erin valt. Daarna drink je het glas. Dat tikt nogal aan, maar ik heb het christelijk gehouden. Het uitgaan is zoals in Nederland, alleen dansen mannen en vrouwen hier soms echt klassiek. Er is al vaker een jongen een meisje uit onze groep 'ten dans' komen vragen, zoals men vroeger deed. Verder zijn de mannen hier groot, breed en getattoeerd, net wat anders dan de gemiddelde studentenavond in Maastricht dus haha. Verder zijn we nog naar een film geweest, couples retreat met vince vaugh, heerlijke gefrustreerde vince vaughn humor.
En zaterdag op safari geweest in pilanesberg national park. Ik zat in de auto met Mark en Vivien (de 2 amsterdammers waarmee ik ook op road trip naar kaapstad ga). Ik heb echt ontzettend gelachen met hun, my kind of humour. En eindelijk mensen die ook new kids kunnen waarderen en dumpert filmpjes kijken haha!
Eerst had ik weinig met het idee van safari, je kan toch naar de dierentuin. Toch is dit anders, het zoeken naar dieren, ze zien in een natuurlijke omgeving, angst krijgen als een olifant voor je oversteekt (wetende dat hij je auto kan vermorzelen). Echt magisch, zeker als je lion king muziek op de achtergond hebt!
Je zou bijna vergeten dat ik nog in het ziekenhuis ben, maar dit gebeurt ook. We hebben elke dag bedside teaching waarbij 20 studenten om een kindje heen staan. Soms best zielig voor dat kind. Veel HIV, veel TBC, veel 'traditional medicine' oftewel kwakzalverij. Verkopen van hoop aan mensen die wanhopig zijn. Maargoed, in Nederland gebeurt dit ook nog vaak genoeg. Het ziekenhuis is vrij modern en dus niet zon cultuurshock als bangkok.
Groetjes en tot volgende keer ! doe nigel de groeten en zeg dat ik zijn geklop op de deuren mis!
Meisje, ik toeter vrolijk door bij elk stoplicht! hihi
Xje voor scott en dano
18 Januari 2010 - 10:18
Leuk leuk leuk.
Alleen wist ik het al allemaal, behalve van dat getoeter. hahahahaha
Dat krijg je als je als moeder denkt dat je toch wel elke 2e dag ofzo even moet bellen, want ik hoor zo weinig.
pfffffff.
Loslaten heet dat.
Veel plezier nog.
Liefs en dikke knuffels van mama. -
18 Januari 2010 - 10:18
Jeannette:
Oh ja en wanneer kunnen we foto's verwachten? -
18 Januari 2010 - 11:10
Gerda Dekeunink:
Spannende verhalen allemaal.Ghislaine kreeg vrijdag bericht dat ze deze zomer naar Kameroen mag. Dus kunnen we haar verhalen van dichtbij volgen. Misschien heb jij na thuiskomst nog wel wat tips voor haar wat ze zo al kan verwachten op zo'n buitenlandse stage. Voor nu doen we het met jou verhalen en daar genieten we enorm van.
Gerda -
18 Januari 2010 - 11:17
Ga-Yi:
haha leuk :d
ik wil ook op safari,,
Nou dan toeter maar goed ;)
en de handgrenade lijkt me te heftig :P;)
Xus -
18 Januari 2010 - 11:27
Ricardo:
New kids hebben een nieuwe carnavals kraker!!
Dus bij deze
Ge kunt de groeten uit brabant krijgen KUT -
18 Januari 2010 - 11:39
Lydia:
Dag Master (of the wheels of steel)!
Ben benieuwd of het bijgeloof werkelijkheid zal worden ;) Misschien dat ik dat ook maar eens moet proberen hier in NL!
Alvast een likje van Scottie. Hij heeft tijdelijk je plaats ingenomen in bed hihi
Tot gauw!
xxx -
18 Januari 2010 - 14:14
Ard:
Nee Ard ik mag niks meer eten... ik moet een strakke buik hebben voor in afrika...en nu: VEUL VLEUSCH!!!!!!!
Ik zou wel eens willen weten wat die in de familie doen :) -
18 Januari 2010 - 15:20
Jeannette:
Even op de tekst van Ard reageren.
Dat hoor ik dus al maanden van dat strak buikje.
hahahaha
18 Januari 2010 - 15:54
Dirk:
Haha, handgrenade.. Klinkt als een nieuw drankje waar je trauma's aan over houdt :P. Klinkt wel goed daar allemaal! Leuk dat je zoveel kunt gaan zien/reizen!! Gr's!!! -
18 Januari 2010 - 16:23
Janneke:
Pem!
Leuk om je avonturen te lezen, haha! En ben blij dat je mensen hebt gevonden die met je kunnen lachen, zijn nogal schaars niet;)?
Hoorde nigel vandaag nog op de muren bonken, hij seinde dat ik je de groeten terug moest doen!
En die handgrenaten moeten we thuis ook es proberen als je terug bent, kunnen we weer een mooie avond luisteren naar je 'hoi ik ben pim, en ik word dokter' verhalen of andere fratsen:)!Veel plezier nog en vergeet geen kennis te vergaren daar, zodat DB niet kwaad op je hoeft te worden;)!
Adiewa! -
19 Januari 2010 - 11:27
Jeroen:
Hoi pimle,
Doe mij ook maar zo'n handgranata! hihihih
Mis je toch wel..Nieuwe nor was zooo cool, publiek ging echt goed los heel druk, maar iemand naast me had het misschien nog beter kunnen laten verlopen!
Aphex twin- windowlicker, Lesley (van Bryan) die de artiestenruimte gewoon naar binnen rent: "Jeroen je bent geen echte vriend jij!"hahahahahaha Was echt lachen... Heb daarna met Bryan en Lesley nog een uurtje in de vip gezeten en gelachen alsof we naar Traces of Death keken (bij kevin Vreuls thuis)
16 juli is een heel groot feest (chevremont voetbalclub bestaat dan 100 jaar).. Ze hebben een tent voor 2000 man (castle of love gaat organiseren) en ik ben er hard aan bezig geweest dat wij er 100% zeker staan... (het is voor 99,9% zeker dat dit ook doorgaat)... Mark Meijer heeft dit bevestigd en Jo schlangen (een van de leden van bestuur)
Veel plezier Pimmetje,
Ik hoop dat je een beetje voorzichtig doet en Kim en ik hebben zometeen onze eerste echo (heb vandaag een verlofdagje)
(K) doei broertje